Sponsorlu Bağlantılar
KAKAOLU HAŞHAŞLI REVANİ
Malzemeler
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2. 5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Keki için:
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1. 5 su bardağı un
1. 5 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 su bardağı beyaz haşhaş
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlanır. Tencereye su ve şeker alınarak 20-25 dk kaynatılır. Ocaktan alınıp içine 1 dilim limon koyulup soğumaya bırakılır.
Keki için yumurtalar ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya elenerek karışıma ilave edilir. Güzelce karıştırılır.
Son olarak irmik eklenip karıştırılır.
Yağlanmış fırın kabına boşaltılan karışım önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dk kadar pişirilir. (Ben büyük boy kare borcam kullandım)
Fırından alınıp ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra küçük kareler halinde dilimlenir.
Ilık keke soğumuş şerbet gezdirilir.
Şerbetini çeken dilimler haşhaşa bulanır ve servis tabağına alınır.
Üzerini ben beyaz çikolata sosu ile süsledim. Fındık ceviz parçaları da koyabilirsiniz. Sade bir şekilde de sunabilirsiniz. Yeterince gösterişli bir tatlı çünkü😍
İster yemek sofralarınıza, isterseniz çay saati ikramlıklarınızın yanına bir iki dilim koyup sunabilirsiniz. Servisi kolay çok çok lezzetli bu güzel tatlıyı sizlerde mutlaka deneyin. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyetle ' tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar


Hiç yorum yok:
comments