Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için
1 buçuk su bardağı su
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı şeker
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri(200GR)
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpıp içine sıvı yağ ve su eklenip biraz daha karıştırılır ,un ,nişasta ,kakao,kabartma tozu, vanilya elenerek tekrar çırpılır, yağlanmış borcama dökerek önceden ısınmış 180°c pişirilir.fırın kapağını ilk yarım saat hiç açmayınki kekimiz iyi kabarsın iyi piştiğinden emin olduktan sonra ,kürdan testi yapılır eğer kürdan temiz çıkarsa fırından çıkarılır, 5 dakika sonra kahve karışımı üzerine gezdirilir ,soğuyana kadar bekletilir ,muhallebisi için labne hariç hepsi tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir, pişip hafif ılındıktan sonra içine labne peyniri eklenir ve mikserle çırpılır soğuyan kekin üzerine kremanın tamamı dökülür,ve dolapta bir kaç saat bekletilir daha sonra üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments