Reçelli Kurabiye - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Nisan 2019 Cumartesi

Reçelli Kurabiye

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
REÇELLİ KURABİYE
1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarin yada tereyağ ( toplam 250 gr )
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İstenilen modelde iki boy kurabiye kalıbı
Reçel






Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve pudra şekeri çırpılır. Sıvıyağ eklenip karıştırılır. Nişasta ve vanilya eklenir. Sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Ele yapışmayacak, yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar koparılıp büyük boy kalıpla şekil verilir. Sonra bu parçaların yarısının içine küçük olan kalıp bastırılır, ortadaki parça çıkarılır. Elde edilen hamurlar 170 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.
Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra kenar olarak kestiğimiz kurabiyenin arkasına ince bir tabaka halinde reçel sürülür. Büyük olan kurabiye üzerine kapatılıp yavaşca bastırarak yapışması sağlanır. Ortadaki boşluğada bir miktar reçel koyulur. Kurabiyelerimiz artık servise hazır ❤️💛 Afiyet olsun muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments