Yufkadan El Açması Tadında Börek❤️
Malzemeler
7 adet yufka
Sosu için;
200 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adwt yumurta
1 tatlı çay kaşığı tuz
İç harcı için
Dilediğiniz iç harcını yapabilirsiniz ben mercimekli yaptım
3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet ince doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tqtlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
İç harcını hazırlamak için yağda soğanları kavuralım mercimeği ve baharatı ekleyip kavuralım Sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım Bir adet yufkayı ikiye bölelim yarım ay şeklindeki yufkanın hertarafına sosumuzdan sürelim iç harcı şerit halinde yufkanın bir kenarına koyup rulo yapalım tepsiye dizelim tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım kalan sosu böreğin üzerine sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim 'a tesekkurler.
Malzemeler
7 adet yufka
Sosu için;
200 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay bardağı süt1 adwt yumurta
1 tatlı çay kaşığı tuz
İç harcı için
Dilediğiniz iç harcını yapabilirsiniz ben mercimekli yaptım
3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet ince doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tqtlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı;
İç harcını hazırlamak için yağda soğanları kavuralım mercimeği ve baharatı ekleyip kavuralım Sosu için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım Bir adet yufkayı ikiye bölelim yarım ay şeklindeki yufkanın hertarafına sosumuzdan sürelim iç harcı şerit halinde yufkanın bir kenarına koyup rulo yapalım tepsiye dizelim tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım kalan sosu böreğin üzerine sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments