Pırasalı Arnavut Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Mayıs 2019 Pazartesi

Pırasalı Arnavut Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ 
Hamuru İçin;
6 su bardağı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı ılık su
iç malzemesi;
1 kg ince pırasa
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
1 kase peynir 
Tuz,Karabiber,pul biber 
Hamuru Yağlamak İçin;
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gr tereyağı






Üzeri İçin:
Arasına sürülen yağa bir yemek kaşığı yoğurt karıştırıp sürülecek
HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba un koyup ortasına açalım tuz ve sirke ekleyip azar azar su dökelim karıştıralım.
Orta sertlikte bir hamur oluncaya kadar yoğuralım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20 beze yapalım.
Üzerine nemli bez örtüp bir saat dinlendirelim.
Bu arada böreğimizin içini hazırlayalım.
Tencereye sıvı yağ koyalım pırasaları yıkayıp ince olarak doğrayıp yağda kavuralım.
Son olarak tuz,karabiber be pul biber ekleyip karıştıralım.
soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra peynirini ekleyelim.
Bezelerimizi pasta tabağı büyüklüğünde açıp arasına sıvı yağ ve erittiğimiz tereyağını karıştırıp her katına yağı sürelim.
En son yani onuncu bezenin üzerine sürmeyelim servis tabağına alıp dinlendirelim.
Diğer on bezeyide aynı şekilde yapalım.
Ayrı tabaklarda dinlendirelim.
Ilk açtığımız bezeyi elimizle ortasına bastırıp merdane ile tepsi boyunda açalım.
Tepsimizi yağlayıp yufkayı tepsiye döşeyelim.
Yufkayı serdikten sonra pırasalı içi ortasına yayalım.
Geriye kalan bezemizi de açıp pırasalı harcın üzerine serelim.
Alt ve üst yufkayı birbirine bastırıp yapıştıralım 
Tepsinin ortasına bir kase koyalım kenarlarında keselim. Yuvarlak olacak şekilde.
Ortadan kenarlara doğru keselim.Once dörde keselim sonra üçgen dilimleri istediğiniz incelikte dilimler keselim.
180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun suzaninmutfakdunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments