Sponsorlu Bağlantılar
Kaynana Boğan Kurabiyesi
250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık ya da ceviz (ezilmiş)
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık ya da ceviz (ezilmiş)
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1 çay kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yapılışı
Aldığı kadar un
Yapılışı
Yumuşayan margarine sıvı yağ eklenerek iyice yoğurulur. Azar azar un ilave edilerek istenilen kıvama gelince ezilmiş ceviz ya da fındık dökülür. Biraz daha yoğurulur. Küçük küçük parçalara koparılır yağlı kağıt serilen tepsiye dizilerek üzeri hafif pembeleşene kadar 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca sıcağı geçmeden karıştırılmış kakao ve pudra şekeri elenir ve iyice bulanır. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.Hüma'nın Mutfağı'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments