Kaynana Boğan Kurabiyesi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Nisan 2019 Salı

Kaynana Boğan Kurabiyesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kaynana Boğan Kurabiyesi
250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık ya da ceviz (ezilmiş)
2 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri

1 çay kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Yapılışı




Yumuşayan margarine sıvı yağ eklenerek iyice yoğurulur. Azar azar un ilave edilerek istenilen kıvama gelince ezilmiş ceviz ya da fındık dökülür. Biraz daha yoğurulur. Küçük küçük parçalara koparılır yağlı kağıt serilen tepsiye dizilerek üzeri hafif pembeleşene kadar 200 derece fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca sıcağı geçmeden karıştırılmış kakao ve pudra şekeri elenir ve iyice bulanır. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.Hüma'nın Mutfağı'na Teşekkürler


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments