Sponsorlu Bağlantılar
PERDE PİLAVI
Malzemeler ✨✨✨✨✨✨
* 2 su bardağı baldo pirinç
* 2 yemek kaşığıtereyağı
* 2 su bardağısıcak tavuk suyu
* 1 adet haşlanmış tavuk budu
* 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
* 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için✨✨✨✨✨✨
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı * 3 yemek kaşığı yoğurt
* 2.5-3 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz .
* Kalıpları yağlamak için tereyağ süslemek için kabuksuz badem
Yapılışı
1. Haşlanmış tavukların derilerini ayıklayın ve didikleyin.
2. Kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Pirinçleri bol suda yıkayın.
3. Tereyağını pilav tenceresinde eritin. Dolmalık fıstıkları katıp kısık ateşte kavurun.
4. Pirinçleri ilave edip kısık ateşte kavurun. tuz ve baharatları katıp karıştırın. (Baharat kısmı damak zevkinize göre değişiklik gösterebilir)
5. Sıcak tavuk suyu ve kuş üzümlerini ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
6. Pilavı kaplayacak hamuru hazırlamak için; yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Azar azar un ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayana kadar yoğurun.
7. Kullanacağınız ısıya dayanıklı porsiyonluk kapları tereyağıyla bolca yağlayın. Kenar kısımlarına ortadan ikiye ayırdığınız kabuksuz bademleri bastırarak yerleştirin.
8. Hazırladığınız hamuru 5-6 eşit parçaya böldükten sonra ( kaplarınızın büyüklüğüne göre değişir) oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açın. Hamurları kenar kısımları dışarı sarkacak şekilde kalıpların içine oturtun. Bademlerin düşmemesine dikkat edin.
9. Demlenen pilava didilmiş tavuk etlerini katıp karıştırın. Pilavı kalıplara paylaştırıp üzerlerini düzeltin.
10. Hazırladığınız perde pilavlarını önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra dikkatli bir şekilde ters çevirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments