Sponsorlu Bağlantılar
PEYNİRLİ POĞAÇA
malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Un (yaklaşık 4-4.5 bardak)
İçi için
Peynir
Yapılışı
-Derin bir kaba elenmiş un, şeker, tuz, toz maya alınır, elle hafifçe karıştırılır.
-Üzerine süt, yumurta, tereyağ, sıvıyağ ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur tutulur.
-Nemli bir bezle üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
-Dinlenen hamur hafifçe tekrar yoğrulur.
Hamurdan küçük parçalar alınıp içine peynir koyulup şekil verilir. -Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Un (yaklaşık 4-4.5 bardak)
İçi için
Peynir
Yapılışı
-Derin bir kaba elenmiş un, şeker, tuz, toz maya alınır, elle hafifçe karıştırılır.
-Üzerine süt, yumurta, tereyağ, sıvıyağ ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur tutulur.
-Nemli bir bezle üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
-Dinlenen hamur hafifçe tekrar yoğrulur.
Hamurdan küçük parçalar alınıp içine peynir koyulup şekil verilir. -Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla şekil verilir. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments