Ağzı Açık - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Mayıs 2019 Pazartesi

Ağzı Açık

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
AĞZI AÇIK 
Malzemeler 🌶️1 yumurta
🌶️2 yemek kaşığı yoğurt
🌶️yarım çay bardağı zeytinyağı
🌶️1 tatlı kaşığı kuru maya
🌶️1 tatlı kaşığı şeker
🌶️1,5 tatlı kaşığı tuz
🌶️2 su bardağı su
🌶️7 bardak kadar un
İç malzemeleri:
🌶️Yarım kilo orta yağlı kıyma
🌶️1 büyük soğan
🌶️2 adet kırmızı biber
🌶️Bir tutam maydanoz
🌶️1 tatlı kaşığı karışık salça
🌶️Bir yemek kaşığı un
🌶️Yarım çay bardağı zeytinyağı
🌶️Tuz karabiber






HAZIRLANIŞI
Hamur malzemeleri ile orta sertlikte bir hamur yoğurun. Poğaça hamurundan katı mantı hamurundan yumuşak olacak.
Üzerine bir kapak veya poşet geçirip mayalanmaya bırakın.
Iç harcı için maydanoz kuru soğan ve Kırmızı biberi robottan geçirin fazla suyunu elinizle sıkın. Iç harcı için posasını kullanacağız.
Kalan malzemeleri ekleyip karıştırın mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp kalın bir yufka açın bir çorba kasesi yardımıyla yuvarlaklar kesin her parçanın ortasına iç harcından bir kaşık koyup kenarlardan bir parmak boşluk kalacak şekilde yayın.
Kenar kısımları içe doğru pileli şekilde katlayın. Bu tamamen sizin el becerinize kalmış. Ben en kolay haliyle kapattım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra kenar kısımlara tereyağı sürün.
Yanında bol salata ve ayranla harika bir öğün olur. 
Afiyet Şifa olsun.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments