Sponsorlu Bağlantılar
PORSİYONLUK ETİMEK TATLISI
Önce şerbetten başlıyoruz
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı sıcak su
(Şeker ocakta eriyene kadar karıştırılıp üzerine sıcak su ilave edilip şekerin suda çözülmesi sağlanır ) suyu dökerken dikkatli olun👆🏻dikdörtgen borcama dizili olan etimeklerin üzerine sıcak şerbet dökülür..
Muhallebisi için:
1 lt süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Vanilya👈🏻isteğe bağlı
(Bütün malzemeler karıştırılıp ocakta kıvam alıncaya kadar pişirilir)şerpetli etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır..Üzerine 2 poşet kremşanti hazırlanıp sürülür buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır..Tarifi İçin 'na tesekkurler.
Önce şerbetten başlıyoruz
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı sıcak su
(Şeker ocakta eriyene kadar karıştırılıp üzerine sıcak su ilave edilip şekerin suda çözülmesi sağlanır ) suyu dökerken dikkatli olun👆🏻dikdörtgen borcama dizili olan etimeklerin üzerine sıcak şerbet dökülür..
Muhallebisi için:
1 lt süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
Vanilya👈🏻isteğe bağlı
(Bütün malzemeler karıştırılıp ocakta kıvam alıncaya kadar pişirilir)şerpetli etimeklerin üzerine dökülüp soğumaya bırakılır..Üzerine 2 poşet kremşanti hazırlanıp sürülür buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır..Tarifi İçin 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments