Trileçe - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mayıs 2019 Pazar

Trileçe

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
TRİLEÇE 
8 yumurta 
2 su bardağı şeker 
1 çay b. ılık su 
3 y.k irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu 
2 paket vanilya 
Sütlü şerbet için malzemeler
5 su bardağı soğuk süt
2 paket çiğ krema ( 400 ml )
3 çorba kaşığı şeker






Üzeri için 
2 paket pişirerek hazırlanan orman meyveli sos
Hazırlanışı
Yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır yumurta beyazı bir fiske tuz ile kar haline gelene kadar çırpılır ve bir kenarda bekler. Yumurta sarısının üzerine iki su bardağı toz şeker ilave edilerek krema haline gelene kadar en az beş dakika çırpılır ve su ilave edilerek tekrar çırpılır. Diğer taraftan un kabartma tuzu vanilya en az iki defa elenerek karışıma ilave edilir ardından irmiğide ekleyin ve mikserle güzelce çırpılır. Şimdi karışımımıza önceden çırpıp kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını ilave edilir ve bir spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırılır. Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt serinmiş borcama dökülerek önceden ısıtılmış 160° fırında en az 45 dakika pişirilir. piştikten sonra Bir bıçak yardımı ile kenarlarından kurtarılarak tel ızgara üzerine ters çevrilir altındaki yağlı kağıt soyulur ve aynı tepsiye geri alınarak bir çöp şiş yardımıyla delikler açılır. Diğer yandan sosumuzu hazırlanır. Geniş bir kaba süt şeker ve kremamızı alarak şeker eriyene kadar karıştırılır ve şerbetimiz hazır soğumuş olan trileçemizin üzerine şerbet dökülür ve çekmesi sağlanır. Son olarak pişirip soğuttuğumuz sos dökülerek buzdolabında en az üç 4 saat bekletilir ve servise hazır.eminebutikpasta 'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments