Sponsorlu Bağlantılar
CEVİZPARE
Malzemeler
Hamuru için
150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvıyağ
Bütün ceviz
Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır.
Su ve şeker 15 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Derin bir kapta un hariç bütün hamur malzemeler karıştırılır. Elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Üzerine bütün cevizler bastırılır.
Yan kısımlarına yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Piştikten sonra 5 dakika beklenir ve ılık şerbet dökülür.
Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Malzemeler
Hamuru için
150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı ceviz (ince çekilmiş)
1 çay bardağı irmik
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvıyağ
Bütün ceviz
Yapılışı
Öncelikle şerbet hazırlanır.
Su ve şeker 15 dakika kaynatılır ve limon suyu ilave edildikten sonra 5 dakika daha kaynatılıp ılımaya bırakılır.
Derin bir kapta un hariç bütün hamur malzemeler karıştırılır. Elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Üzerine bütün cevizler bastırılır.
Yan kısımlarına yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Piştikten sonra 5 dakika beklenir ve ılık şerbet dökülür.
Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments