Sponsorlu Bağlantılar
PEYNİRLİ AÇMA
2 yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
3.5-4 bardak elenmiş un
İçi için
Peynir,kaşar
Yapılışı
Öncelikle bir kasede yaş maya ve ılık suyu karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
Yumurtaların sarılarını ayırıp üzerine sürmek için bekletin.
Derin bir kapta yumurta beyazları, süt, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Üzerine kontrollu bir şekilde un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamuru hafifçe tekrar yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp içerisine peynir kaşar karışımında koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla açmaların üzerine sürün.
Üzerine susam dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
2 yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ılık su
3.5-4 bardak elenmiş un
İçi için
Peynir,kaşar
Yapılışı
Öncelikle bir kasede yaş maya ve ılık suyu karıştırın ve mayanın erimesini sağlayın.
Yumurtaların sarılarını ayırıp üzerine sürmek için bekletin.
Derin bir kapta yumurta beyazları, süt, sıvıyağ, toz şeker, tuz ve mayayı karıştırın. Üzerine kontrollu bir şekilde un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 2 saat kabarmasını bekleyin.
Kabaran hamuru hafifçe tekrar yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp içerisine peynir kaşar karışımında koyup yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarılarını bir fırça yardımıyla açmaların üzerine sürün.
Üzerine susam dökün ve önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments