Sponsorlu Bağlantılar
DONDURMALI İRMİK HELVASI
Malzemeler
2 su bardağı irmik
150 gram tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Şerbet için gerekli olan malzemeler (süt,su,şeker) tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için serin bir yerde bekletilir.
Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir. Üzerine irmik eklenip rengi değişene kadar kavrulur. Ceviz eklenip birkaç dakika daha kavrulduktan sonra soğuyan şerbet dökülür. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirilir.
İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edilebilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Malzemeler
2 su bardağı irmik
150 gram tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Şerbet için gerekli olan malzemeler (süt,su,şeker) tencereye alınıp kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğuması için serin bir yerde bekletilir.
Ayrı bir tencerede tereyağ eritilir. Üzerine irmik eklenip rengi değişene kadar kavrulur. Ceviz eklenip birkaç dakika daha kavrulduktan sonra soğuyan şerbet dökülür. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirilir.
İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edilebilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments