Hira Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Nisan 2019 Pazartesi

Hira Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
HİRA TATLISI
Malzemeler
Hamuru için 
125 gram eritilmiş tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım limonun kabuğu (rendelenmiş)
Un (yaklaşık 1-1.5 bardak)






Şerbeti için
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
İçi için 
İri çekilmiş ceviz
Bulamak için 3.4 yemek kaşığı irmik
Yapılışı
Şerbeti için su ve şeker tencereye alınır. Şeker eriyip kaynamaya başladığı an ocağın altı kapatılır. Üzerine birkaç damla limon suyu ilave edilip soğuması için bekletilir.
Hamur malzemeleri bir kapta karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. İçerisine ceviz koyup yuvarlanılır ve irmiğe bulanır. 
Fırın tepsisine sıralanıp önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirilir.
Pişen tatlıların üzerine soğuyan şerbet gezdirilir. Soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun (Hamurun kıvamı yumurtanın büyüklüğüne, yoğurdun kıvamına göre değişiklik gösterir. O yüzden un miktarını net olarak yazmadım, kontrollü bir şekilde ilave edebilirsiniz)keyfi.tadinda'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments