Sponsorlu Bağlantılar
PAZI SARMASI
Malzemeler
2 bağ pazı (büyük yapraklı)
İçi için
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Baharat
Üzeri için sos
1 tatlı kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
İçi için bütün malzemeler karıştırılır.
Pazılar tek tek yıkandıktan sonra derin bir kaba alınır. Üzerine kaynar su dökülür. (Pazılar hemen yumuşayacaktır)Sudan çıkarılıp süzgeçte suyu süzülür.
Pazı yaprakları uzunlamasına ikiye bölünür. Uzun kısmına hazırlanan iç malzemesinden koyup sarılır.
Hazırlanan sarmalar fırın kabına alınır.
Üzerine hazırlanan sos ve kaynar su döküp fırında pişirilir. (Tencerede de pişirilebilir)
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Malzemeler
2 bağ pazı (büyük yapraklı)
İçi için
2 su bardağı pirinç
250 gram kıyma
1 soğan (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Baharat
Üzeri için sos
1 tatlı kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
İçi için bütün malzemeler karıştırılır.
Pazılar tek tek yıkandıktan sonra derin bir kaba alınır. Üzerine kaynar su dökülür. (Pazılar hemen yumuşayacaktır)Sudan çıkarılıp süzgeçte suyu süzülür.
Pazı yaprakları uzunlamasına ikiye bölünür. Uzun kısmına hazırlanan iç malzemesinden koyup sarılır.
Hazırlanan sarmalar fırın kabına alınır.
Üzerine hazırlanan sos ve kaynar su döküp fırında pişirilir. (Tencerede de pişirilebilir)
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments