Tereyağlı Rulo Çörek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ocak 2024 Çarşamba

Tereyağlı Rulo Çörek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Tereyağlı Rulo Çörek

Hamur için malzemeler: sevdeyemek
320 ml ılık süt
20 gr yaş maya ( yarım paket)
600 gr un
4 yemek kaşığı toz şeker
100 gr tereyağı oda sıcaklığında
2 kaşık yoğurt
2 yumurta sarısı
vanilya
bir tutam tuz
Katmanları kaplamak için 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
Pişirmeden önce ruloları kaplamak için biraz eritilmiş tereyağı
İsteğe göre içine Nutella veya marmelat doldurabilirsiniz, ben sade yaptım.
Hazırlık

 

 

 

Bir kaseye 600 gr unu koyun ve küçük bir oyuk oluşturun.
4 yemek kaşığı şeker, 320 ml ılık sütü ekleyin ve 20 gr taze mayayı (ya da yarım paket) ufalayın.
2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyin.
4 yemek kaşığı şekeri, 100 gr oda ısındaki tereyağını, 2 adet hafif çırpılmış yumurta sarısını, vanilyayı ve bir tutam tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın.
Hamuru güzelce yoğurduğunuzda top haline getirin ve bir kaba alın. Oda ısısında yaklaşık 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
Hamur mayalanınca tezgaha alın ve 6 eşit parçaya bölün.
Her parçayı bir top haline getirin.
İlk hamuru alın ve görseldeki gibi kare şeklinde açın.




Oda ısısındaki 100 gr tereyağının bir miktarını hamura sürün.
İkinci hamuru da açın ve üzerine tereyağını sürüp ilk açtığınız hamurun üzerine koyun.
Bu şekilde toplam 6 tane hamuru açıp üst üste getirin. (en üstteki hamura tereyağı sürmeyin)
Hamurları alıp tepsiye yerleştirin. Üstünü streç filmle kapatın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
Hamurun böyle kat kat olması kruvasam görüntüsünü kazandıracak.

 Soğuyan hamuru buzdolabından çıkarıp 70x40 cm olacak şekilde görseldeki gibi açın.

Hamurdan 10 adet üçgen kesip çıkartın.
Rulo ya da kruvasan şeklini elde etmek için her üçgeni görseldeki gibi yuvarlayın. (Arzu ederseniz içine nutella ya da reçel, marmelat koyup sarabilirsiniz.)
Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Tüm işlemler bittikten sonra üzerlerine hafif bir şekilde elinizle hafifçe bastırın ve üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.
Rulolar mayalandığında üzerlerine eritilmiş her tarafını kaplayacak şekilde tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen ruloların üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments