Portakal Tatlısı Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Ocak 2024 Pazar

Portakal Tatlısı Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Portakal Tatlısı Tarifi
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı irmik 1 su bardağı portakal suyu 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3 su bardağı un
İçi için: 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu




Yapılışı: İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynamasını sağlayın.Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 5 dk daha pişirin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın.Azar azar un ilave ekleyerek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.










Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments