Portakal Tatlısı Tarifi
Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı irmik 1 su bardağı portakal suyu 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3 su bardağı un
İçi için: 1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın Şerbeti için: 2,5 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu
Yapılışı: İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumasını sağlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynamasını sağlayın.Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin ve 5 dk daha pişirin. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba aktarın.Azar azar un ilave ekleyerek yoğurmaya başlayın.Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hiç yorum yok:
comments