Sponsorlu Bağlantılar
AYVA TATLISI
Malzemeler
3 adet ayva
6 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
Kızılcık şekeri
Üzeri için
Kaymak veya dondurma
Fıstık
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür.
Çekirdekler içinden alınır ve kullanmak için ayrılır.
Tencereye bir sıra ayva dizilir. Her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave edilir. Üzerini kapatacak kadar su eklenir. Ayvaların çekirdekleri ve ceviz büyüklüğünde kızılcık şekeri suya koyulup ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Malzemeler
3 adet ayva
6 yemek kaşığı (tepeleme) toz şeker
Kızılcık şekeri
Üzeri için
Kaymak veya dondurma
Fıstık
Yapılışı
Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür.
Çekirdekler içinden alınır ve kullanmak için ayrılır.
Tencereye bir sıra ayva dizilir. Her ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave edilir. Üzerini kapatacak kadar su eklenir. Ayvaların çekirdekleri ve ceviz büyüklüğünde kızılcık şekeri suya koyulup ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments