Sponsorlu Bağlantılar
MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI
Malzemeler
Alt tabanı için
4 paket burçak bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 paket krem şanti
Üstü için
1 kilo kabak
3.5 su bardağı şeker
Yapılışı
Kabaklar temizlenip parçalara bölündükten sonra bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilip bir gece bekletilir.( bekletmek istemezseniz bir çay bardağı su ilave edilerek direk pişirilebilir)Bir gün sonra kabaklar pişirilir ve süzgeçte şerbetinin süzülmesi beklenir.Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir. Muhallebi ılıyınca krem şanti eklenip mikserle çırpılır.Alt tabanı için bisküviler rondoda toz haline getirilir.Eriyen tereyağ sıcakken bisküvilere döküp karıştırılır. Fındık ekledikten sonra karışım yağlı kağıt serilen kare borcama boşaltılır. El yardımıyla biraz ezilip düzleştirilir.
Üzerine hazırlanan muhallebi dökülüp buzdolabında muhallebinin sertleşmesi beklenir.Şerbetinden tamamen süzülen kabaklar rondada püre haline getirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine sürülür.
Birkaç saat dinlendikten sonra soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Malzemeler
Alt tabanı için
4 paket burçak bisküvi
125 gr eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
Muhallebisi için
1 litre süt
1 su bardağı elenmiş un
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 paket krem şanti
Üstü için
1 kilo kabak
3.5 su bardağı şeker
Yapılışı
Kabaklar temizlenip parçalara bölündükten sonra bir tencereye alınır. Üzerine şeker ilave edilip bir gece bekletilir.( bekletmek istemezseniz bir çay bardağı su ilave edilerek direk pişirilebilir)Bir gün sonra kabaklar pişirilir ve süzgeçte şerbetinin süzülmesi beklenir.Muhallebisi için krem şanti hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir. Muhallebi ılıyınca krem şanti eklenip mikserle çırpılır.Alt tabanı için bisküviler rondoda toz haline getirilir.Eriyen tereyağ sıcakken bisküvilere döküp karıştırılır. Fındık ekledikten sonra karışım yağlı kağıt serilen kare borcama boşaltılır. El yardımıyla biraz ezilip düzleştirilir.
Üzerine hazırlanan muhallebi dökülüp buzdolabında muhallebinin sertleşmesi beklenir.Şerbetinden tamamen süzülen kabaklar rondada püre haline getirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine sürülür.
Birkaç saat dinlendikten sonra soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun 'ya tesekkurler.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments