Sponsorlu Bağlantılar
Erzurum Ketesi
Hamuru için
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı şeker
1, 5 tatlı kaşığı tuz (azaltabilirsiniz)
Bezeleri açmak için
Nişasta
Bezeleri yağlamak için
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Önce ılık suda maya ve şekeri eritin.Sonra diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.Üzerini nemli bez veya bir poşet ile örtün.Sonra oklava ile nişasta serperek tek tek yufka büyüklüğünde incecik açın.Açılan yufkaların her yerine kaşık yardımı ile eritilen yağdan sürelim.Yufkayı ikiye bölelim.Bir kenarından başlayarak büzelim.Rulo da yapabilirsiniz.Kendi etrafında dolandırıp şekil verin.Yağlı kağıt serilmiş tepside mayalanmaya bıraķın.Bir yarım saat bekletip yumurta sarısı sürün isterseniz susam cmve çörekotu serpebilirsiniz.200 derecede kızarana dek pişirin... 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments