Misafir Pastası
Malzemeler
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel sos için:
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml krema (1 kutu sıvı krema)
Yapılışı
Keki hazırlama:
Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
Sıvı yağ, süt ve balı ekleyin.
Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.
Yağlanmış kare/borcam kaba dökün ve 170°C’de 30-35 dakika pişirin.
Kremayı hazırlama:
Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın.
Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan alınca vanilin ve tereyağını ekleyip çırpın.
Karamel sos yapımı:
Şekeri tavada kısık ateşte eritin (karamelize edin).
Tereyağını ekleyin, ardından kremayı yavaş yavaş döküp karıştırın.
Kat kat dizme:
Keki ortadan ikiye kesin.
İlk katı koyup kremayı sürün.
Üzerine ikinci kat keki kapatın.
En üste karamel sosu dökün.
Dinlendirme:
Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen 1 gece dinlendirin.
Dilimleyip servis edin. ????

Hiç yorum yok:
comments