Misafir Pastası - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Eylül 2025 Perşembe

Misafir Pastası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Misafir Pastası

Malzemeler

Keki için:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı bal

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Kreması için:





3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Karamel sos için:

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

200 ml krema (1 kutu sıvı krema)

Yapılışı

Keki hazırlama:

Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.

Sıvı yağ, süt ve balı ekleyin.

Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile karıştırın.

Yağlanmış kare/borcam kaba dökün ve 170°C’de 30-35 dakika pişirin.

Kremayı hazırlama:

Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencerede karıştırın.

Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alınca vanilin ve tereyağını ekleyip çırpın.

Karamel sos yapımı:

Şekeri tavada kısık ateşte eritin (karamelize edin).

Tereyağını ekleyin, ardından kremayı yavaş yavaş döküp karıştırın.

Kat kat dizme:

Keki ortadan ikiye kesin.

İlk katı koyup kremayı sürün.

Üzerine ikinci kat keki kapatın.

En üste karamel sosu dökün.

Dinlendirme:

Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen 1 gece dinlendirin.

Dilimleyip servis edin. ????








Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments