Bayat Ekmekli Helva - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Eylül 2018 Pazar

Bayat Ekmekli Helva

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






BAYAT EKMEKLİ HELVA
Malzemeler
2 su bardağı ince çekilmiş bayat ekmek
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Süslemek için bitter çikolata,vişne
Yapılışı
Su ve şekeri karıştırıp şerbet gibi kaynamaya bırakın.Diğer tarafta yağları tavaya alıp eritin.Üzerine ekmek ve irmiği ekleyip altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.Rengi dönünce hindistan cevizini ekleyin sonra üzerine sıcak şerbeti ekleyip üç beş dakika karıştırıp suyunu çektirin,dinlenmeye bırakın.Elinizle veye kalıpla şekil verip üzerine vişneleri benmari usulü eritiğiniz çikolatanın içine batırıp,  süsleyin…Afiyet olsun ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Tarifi için cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments