Sponsorlu Bağlantılar
3 KAŞIK TATLISI
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
3 yemek kaşığı irmik(tepeleme)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı süt
1. 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Son olarak kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
Yuvarlak yağlanmış bir borcama boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 ° fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Şerbeti için oda sıcaklığındaki süt içinde şeker sürekli çırparak tamamen eritilir ve vanilya eklenir.
Pişen kek fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca süt şerbeti üzerine dökülür.
Şerbetini iyice çekince üzerini süsleyerek dilimleyip servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden
AFİYET OLSUN 'na tesekkurler.
Diğer TATLI TARİFLERİNE Buradan ulaşabilirsiniz....
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker (tepeleme)
3 yemek kaşığı irmik(tepeleme)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
3 su bardağı süt
1. 5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.
Son olarak kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
Yuvarlak yağlanmış bir borcama boşaltılıp önceden ısıtılmış 180 ° fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Şerbeti için oda sıcaklığındaki süt içinde şeker sürekli çırparak tamamen eritilir ve vanilya eklenir.
Pişen kek fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca süt şerbeti üzerine dökülür.
Şerbetini iyice çekince üzerini süsleyerek dilimleyip servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden
AFİYET OLSUN 'na tesekkurler.
Diğer TATLI TARİFLERİNE Buradan ulaşabilirsiniz....
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments