İyi akşamlar. Zeytin tarifimizi güncelleyelim. Kimler kendi zeytinini yapıyor bakalım 🙂
🫒 Çıtlatma Zeytin Tarifi @arifedemir07
3 kg zeytin için çıtlatma zeytin tarifi
1 su bardağı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu, ekşi isterseniz 1 çorba kaşığı
🫒 Yapılışı
Zeytinler kırılır suyun içine atılır, ağzı sıkıca kapatılır. 3 gün ilk suyunun içinde beklesin.
Sonra 4 gün suyunu her gün değiştirin tadına bakın biraz acıyken tuzlayın zeytini. tuzlu suyun içinde tatlansın. üç dört gün içinde tuzunu alır çıkarıp yiyebilirsiniz
Not: çıtlatma geç tatlansın istiyorsanız suyunu 3 gün değiştirin tuzlayın Püfnoktaları @arifedemir07
✔Zeytinlerinizi biraz acıyken tuzlayın tamamen tatlanmasını beklemeyin zeytin çok tatlanırsa tuzunu alana kadar erime yapar
✔Kullandığınız tuz çok önemli bazı salamuralık tuzların bazılarının tadı yok. zeytine tuzu koyunca tadına bakın zeytinler erimesin, tuzu az gelmişse biraz daha tuz ilave edin.
Not: Zeytin kavanozlarını güneş gören yere koymayın
Not: Kapaklarını sıkı kapatın hava almasın suyu kokmasın
Hiç yorum yok:
comments