Sponsorlu Bağlantılar
Romatizmal Ağrılar İçin muhteşem bitki..
Kapari bitkisi diğer adıyla geber otu, bitkinin tomurcukları, meyvesi ve yaprakları turşu yapılarak tüketilmektedir. Hücrelerin yenilenmesinde faydalı olan kapari *bitkisi, salata, pizza, balık ve av etleri yanın*da garnitür olarak *tüketilmesinin yanı sıra birçok yemeğin yapımında da kullanılıyor. Kapari bitkisi fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir.
Kapari çiçek tomurcuklarında A vitamin, mineral ve protein fazlaca bulunur.
100 g kapari çiçek tomurcuğunda
67 mg fosfor
9 mg demir
24 mg protein
12 mg selüloz
2 mg lipid bulunur.
kapari çiçeği
Kapari çiçeğinin faydaları
Ağrı kesici özelliği vardır.
Regl düzene sokar ve ağrıların azalmasını sağlar.
Mide rahatsızlıkları ve ülsere faydalıdır.
Felç riskini azaltır.
Sindirim sistemini düzenler.
Kabızlığı giderir.
İdrar söktürücüdür.
Balgam söktürücü özelliği vardır.
Solucan ve par*azitlerin düşmesine yardım eder.
Romatizma ağrılarına iyi gelir.
İskorbit hastalığında faydalıdır.
Kan bozukluklarına iyi gelir.
Antitümör etkilidir.
Hemoroid sorununa fayda sağlar.
Dalak büyümesi için oldukça faydalıdır.
Karaciğer işlevlerini d*üzenler.
Böbrek taşı düşürmeye yardım eder.
Gut hastalığı için oldukça yararlıdır.
Multipl Skleroz (MS) hastalığında iyi gelir.
Cinsel gücü arttırır.
Kalça rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletir ve riskleri azaltır.
Kanser hastalıklarında trombosit sayısını yükselttiği için kullanılır.
Kapari nasıl yenir?
Kapariyi peynir ile pişirip yiyebilirsiniz.
Somon, tavuk, hindi, kırmızı et ve sebzelerin üzerine tuz yerine serpebilirsiniz.
Kapari tohumlarından *turşu yapabilirsiniz.
Zeytinin yerine kapari kullanabilirsiniz.
Salatalarda kullanabilirsiniz.
Pizza üzerine kekik ile birlikte serpebilirsiniz.
Domates sosuna ekleyerek tavuk, et ve balık yemeklerinde servis edebilirsiniz.
Bu kadar faydalı bir bitkiyi nasıl kullanacağınızı bilmezseniz zehirli bir bitkiye dönüşebilir. Kapari bitkisini*n iyi işlenmiş olanı*nı ya da tablet halinde satılanını tercih edebilirsiniz. Kaparinin zehri atması için gölgede kurumuş olması gerekmektedir, taze kapari bitkisini kullanmayın.
Doğada kendiliğinden yetişen kapari çiçeği üretimi genellikle tohumla olur. Tohumları Ağustos ve Eylül aylarında karpuzcuk şeklinde olan meyvelerden elde edilir.
Kapari çayı nasıl yapılır?
6 bardak kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı kapari ekleyip 5 dakika demleyin. Çayınız hazır. 2 hafta boyunca sabah akşam 1 bardak kapari çayı içmek böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.
Kapari turşusu nasıl yapılır?
Malzemeler
300 gram kapari
4 tane defne yaprağı
1 baş sarımsak
2 adet karanfil
1 litre içme suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
4 yemek kaşığı turşuluk tuz
Arzuya göre içerisine kereviz yaprağı, dereotu, karabiber, kişniş koyabilirsiniz
Yapılışı
Kaparileri iyice yıkayın ve kavanozunuzun dibine yerleştirin. Üzerine tüm malzemeleri boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Kavanozunuzu birkaç parmak boşluk kalacak şekilde bırakın. Hazırladığınız suyu üzerine dökün, ağzını sıkıca kapatarak ışık almayan serin bir yerde 1 hafta bekletin. Turşunuz olduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yazılarımız tavsiye niteliğinde olup teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Bitki bile olsa kullanacağınız malzemeler ile ilgili bir uzmana danışmayı unutmayınız.
Kaynak:gonuldostlar.net
Kapari bitkisi diğer adıyla geber otu, bitkinin tomurcukları, meyvesi ve yaprakları turşu yapılarak tüketilmektedir. Hücrelerin yenilenmesinde faydalı olan kapari *bitkisi, salata, pizza, balık ve av etleri yanın*da garnitür olarak *tüketilmesinin yanı sıra birçok yemeğin yapımında da kullanılıyor. Kapari bitkisi fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir.
Kapari çiçek tomurcuklarında A vitamin, mineral ve protein fazlaca bulunur.
100 g kapari çiçek tomurcuğunda
67 mg fosfor
9 mg demir
24 mg protein
12 mg selüloz
2 mg lipid bulunur.
kapari çiçeği
Kapari çiçeğinin faydaları
Ağrı kesici özelliği vardır.
Regl düzene sokar ve ağrıların azalmasını sağlar.
Mide rahatsızlıkları ve ülsere faydalıdır.
Felç riskini azaltır.
Sindirim sistemini düzenler.
Kabızlığı giderir.
İdrar söktürücüdür.
Balgam söktürücü özelliği vardır.
Solucan ve par*azitlerin düşmesine yardım eder.
Romatizma ağrılarına iyi gelir.
İskorbit hastalığında faydalıdır.
Kan bozukluklarına iyi gelir.
Antitümör etkilidir.
Hemoroid sorununa fayda sağlar.
Dalak büyümesi için oldukça faydalıdır.
Karaciğer işlevlerini d*üzenler.
Böbrek taşı düşürmeye yardım eder.
Gut hastalığı için oldukça yararlıdır.
Multipl Skleroz (MS) hastalığında iyi gelir.
Cinsel gücü arttırır.
Kalça rahatsızlıklarının belirtilerini hafifletir ve riskleri azaltır.
Kanser hastalıklarında trombosit sayısını yükselttiği için kullanılır.
Kapari nasıl yenir?
Kapariyi peynir ile pişirip yiyebilirsiniz.
Somon, tavuk, hindi, kırmızı et ve sebzelerin üzerine tuz yerine serpebilirsiniz.
Kapari tohumlarından *turşu yapabilirsiniz.
Zeytinin yerine kapari kullanabilirsiniz.
Salatalarda kullanabilirsiniz.
Pizza üzerine kekik ile birlikte serpebilirsiniz.
Domates sosuna ekleyerek tavuk, et ve balık yemeklerinde servis edebilirsiniz.
Bu kadar faydalı bir bitkiyi nasıl kullanacağınızı bilmezseniz zehirli bir bitkiye dönüşebilir. Kapari bitkisini*n iyi işlenmiş olanı*nı ya da tablet halinde satılanını tercih edebilirsiniz. Kaparinin zehri atması için gölgede kurumuş olması gerekmektedir, taze kapari bitkisini kullanmayın.
Doğada kendiliğinden yetişen kapari çiçeği üretimi genellikle tohumla olur. Tohumları Ağustos ve Eylül aylarında karpuzcuk şeklinde olan meyvelerden elde edilir.
Kapari çayı nasıl yapılır?
6 bardak kaynamış suyun içerisine 1 çay kaşığı kapari ekleyip 5 dakika demleyin. Çayınız hazır. 2 hafta boyunca sabah akşam 1 bardak kapari çayı içmek böbrek taşını düşürmeye yardımcı olur.
Kapari turşusu nasıl yapılır?
Malzemeler
300 gram kapari
4 tane defne yaprağı
1 baş sarımsak
2 adet karanfil
1 litre içme suyu
1 çay bardağı elma sirkesi
4 yemek kaşığı turşuluk tuz
Arzuya göre içerisine kereviz yaprağı, dereotu, karabiber, kişniş koyabilirsiniz
Yapılışı
Kaparileri iyice yıkayın ve kavanozunuzun dibine yerleştirin. Üzerine tüm malzemeleri boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Kavanozunuzu birkaç parmak boşluk kalacak şekilde bırakın. Hazırladığınız suyu üzerine dökün, ağzını sıkıca kapatarak ışık almayan serin bir yerde 1 hafta bekletin. Turşunuz olduktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yazılarımız tavsiye niteliğinde olup teşhis ve tedavi amaçlı değildir. Bitki bile olsa kullanacağınız malzemeler ile ilgili bir uzmana danışmayı unutmayınız.
Kaynak:gonuldostlar.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments