Sponsorlu Bağlantılar
ÇİLEK SOSLU TATLI
Malzemeler
Muhallebisi için
1 lt süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardagı toz seker
1 paket süt kreması(200 gr)
1 paket vanilya
Çilek sos için
500 gr çilek
Yarım cay bardagı toz seker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Taban için
1 paket Burçak bisküvi
50 gr tereyağ
Hazırlanısı
Bisküvileri rondoda çekin. Bir kaba alıp içine erittiğiniz tereyağını ekleyip çok iyi karısıtırın.Kalıbınızın tabanını bisküvileri bastırarak kaplayın(24 cm ilk kalıp kullandım) Muhallebiliyi yapmak için derin bir kaba krema ve vanilya hariç bütün malzemeleri alın kaynayıncaya kadar karıstararak kısık ateşe pişirin. Muhallebi hazırlanınca 10-15 dakika kadar soğumaya alın arada karıstırın.Daha sonra sıvı krema ve vanilyayı ekleyip mikserle pürüzsüz bir görünüm elde edene kadar çırpın. Bisküviyle tabanını üstüne dökün spatulayla eşit bir şekilde yayın.Soğumaya bırakın. Çilekleri blendırdan geçirin içine nişasta ve şekeri ekleyin karıstırın ocağa alın kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıstırarak pişirin.Sogumus olan muhallebinin üstüne döküp heryerini eşit kaplayın.Buz dolabında en az 3-4 saat dinlendirin. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments