Sponsorlu Bağlantılar
MOR LAHANA TURŞUSU
(1 litrelik kavonoz için ölçüdür)
Malzemeler:
Aldığı kadar mor lahana
2 yemek kaşığı tuz (lahanalar ovulacak)
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım çay bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavonozun yarısına gelecek sekilde içme suyu
Yapılışı:
Lahanalar ince ince doğranır. Bir leğene alınır, üzerine tuz atılır ve ovulur. Yumuşak bir kıvam alana kadar bu sekilde bekletilir. (3 saat olur 6 saat olur) Yumuşayan lahanalar yıkanır süzülür ve kavonozlara doldurulur. Kavonoza kaya tuzu, limon, sirke ve yağ eklenir. Kavonozun yarısına kadar içme suyu (çeşme suyu olmayan) doldurulur ve kapaklar sıkıca kapatılır. Kavonozlar arada çalkalanır. Buzdolabına kaldırılır. 2 gün sonunda turşumuz Kıyır Kıyır yemeye hazır hale gelir. Dolaptan çıkarılır hemen tabağa boşaltılır ve servis edilir.
Afiyet olsun💕
Not: Lahanalar tuzla çok iyi ovulmalı sertliği alınmalı tuzda bekletilmeli yoksa sert olabilir 😘
Buz dolabında muhafaza edilir.Tarifi için 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments