Sponsorlu Bağlantılar
Patlıcanlı Kırmızı Biberli Acı sos
Malzemeler
5 kilo domates
5 kilo kırmızı kapya biber
5 kilo patlıcan
4 bas sarımsak
100-150 gr kadar kırmızı acı biber (arttırıp azaltılabilir)
1.5su bardagı sıvı yağ( yarısını zeytinyağı kullandım)
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcan ve biberleri de közleyip kabuklarını soyun. Domateslerinde kabuklarını soyun. Kolay soyulması için domateslerin alt kısımlarına artı şeklinde çizik atın ve kaynar su da biraz bekletin.Sarımsakları da kabuklarından ayırdıktan sonra domates kırmızı biber patlıcan acı biber sarımsak bütün malzemeleri robottan geçirip geniş derin bir tencereye alın içine tuz ve yağı ekleyin kaynamaya bırakın.Üstüne biriken köpükleri alın. Tuz oranını kontrol edin. Sosunuzun suyu azalmış üstünde iri gözenekler patlıyorsa olmuş demektir. Temiz kuru kavonoza kepce yardımıyla sosu ekleyip kaynayan su içinde bekleyen kapağı sıkıca kapatıp ters çevirin. Tamamen Soğuyuncaya kadar kaldırmayın. Sonrasında serin bir ortamda saklayabilirsiniz... Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments