Sponsorlu Bağlantılar
POĞAÇA ŞEKLİNDE İÇLİ KÖFTE
Malzemeler1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızıbiber
İç malzemeleri
2 adet büyük boy soğan
300 gr. kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?
İç malzemesini burada olduğu gibi hazırlayın.
Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyun. üzerine ılık suyu gezdirip karıştırın. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Üzerine un, tuz, ve kırmızıbiberi ekleyip yoğurmaya başlayın. Kuru gibiyse elinizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğurun.
Temiz bir poşeti tezgahın üzerine serip üzerini hafif yağlayın.
Hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, poşetin üzerinde elinizle incelterek oval şekilde açın.
Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzemesinden koyup poşetin yardımıyla poğaça kapatır gibi kapatın.
Elinizle kenar kısımlara hafifçe bastırın. Poşeti üzerinden kaldırın. Geniş ağızlı bir bardakla, poğaça şeklinde kesin.
Bardağın kenarında kalan kısımları alın.
Köftenin kenar kısımlarını elinizle düzeltin. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin.
Köfteleri kızgın yağa atıp kızartabilir veya tuzlu kaynar suya atarak haşlayabilirsiniz.
Haşlanmış köftelerin üzerine kızdırılmış biberli tereyağı dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun!
Tarifi için 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments