Sponsorlu Bağlantılar
Salatalık Turşusu
1 kiloluk kavanoz icin
1 su bardagından iki parmak eksik üzüm sirkesi
1 bucuk yemek kaşıgı tepeleme turşuluk tuz ( ince tuz olmaz)
Sarımsak
2 tane küp şeker
kaynamış su
Önemli Not: musluk suyu olmadın icme suyu hazır su olabilir.
8 tane cig nohut
Yapılısı:
Öncelikle salatalıkları cok cok iyi yıkayın hatta suda bekletin cünkü üzeri tırtıklı oldugu icin kirli oluyor ve mutlaka salatalıkların üc dört yerini kürdanla deliyoruz. Şişelere salatalıkları koyarken aralarda sarımsak atırak şişeyi dolduruyoruz ve en üstte şekeri tuzu sirkeyi ekleyip şişe dolana kadar kaynar su ilave ediyoruz ardından kapakları kapatıp ters ceviriyoruzki kapakları tutsun. Ertesi gün karanlık bir yerde muhafaza ediyoruz sakın güneşle temas etmesin salatalıkların rengi acılıyor..
PUF NOKTASI:Kesinlikle su musluk suyu olmasın .Şişenin altına nohut koyun ,Sirke önemli markalı iyi sirke olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments