Lahananın Faydaları Ve Bilinmesi Gerekenler - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Ekim 2018 Cuma

Lahananın Faydaları Ve Bilinmesi Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Lahananın Faydaları Ve Bilinmesi Gerekenler
4000 yıldan beri ziraati yapılan lahananın faydaları dillere destan olmuştur. Tarih öncesi devirlerde de bu bitki yenir ve onlarca mukaddes sayılırdı. Lahana; kalsiyum, magnezyum, potasyum yönünden zengin olduğu gibi vitamin bakımından da çok zengindir. Memleketimizin de her yöresinde bulunan ve bol miktarda yetiştirilen bu bitkimiz aynı zamanda birçok derdimizin de devasıdır:
Ses kısıklığında; lahanayı çiğneyerek suyunu 4-5 dakika eminiz. Bunu günde 5-6 defa tekrarlayınız.
Mafsal ağrısında; lahanayı çemen ve sirke ile lapa haline getirip ağrıyan yere tatbik ediniz.
Cildin güzelliği için; lahana yeyiniz.
Bağırsak parazitlerinde; 10 gr. lahana tohumunu aç karnına bir bardak acı bakla suyu ile yutunuz.
Mide hazımsızlığında; lahana yeyiniz.
İdrar zorluğunda; sirkeli lahana yenilmesi tavsiye edilmektedir.
Kabızlıkta; lahana yenilmeye devam edilirse kabızlık şikayeti ortadan kalkar.
Sert şişliklerde; lahana arpa unu ile ezilerek lapa biçiminde uygulanır.
Yanıklarda; lahana yumurta akı ile merhem haline getirilerek sürülmelidir. * Gut-Parmak romatizmasında; lahana çemen ve sirke ile lapa haline getirildikten sonra ağrıyan parmaklara konarak bir bez ile sarılmalıdır. _ * Baş rahatsızlıklarında; lahana üsaresi buruna çekilmelidir.
Görme zafiyetinde; Disçorides diyor ki: “Lahana yemek göz zafiyetine karşı faydalıdır.»
Bademcikte; lahana üsaresi sirke ile karıştırılarak gargara yapılmalı.
Sarılıkta; lahana üsaresini üzüm üsaresi ile içiniz.
İktidarsızlıkta; 10 gr. lahana tohumu yutulur.
Baş ağrısında; 10 gr. lahana tohumu yutulur.
Böbrek ve mesane kumunda; lahana üsaresi içilir.
Siyatikte; lahanayı arpa ünu ile lapa biçiminde tatbik ediniz.
Öksürükte; lahana üsaresi içiniz. _
Nefes darlığında; lahana suyunu bal ile şerbet yaparak içiniz.
Sedef hastalığında, egzamada; lahanayı kızıl boya ve sirke ile hamur yaparak sürünüz.
Sarhoşlukta; lahana sarhoşa yedirilirse ayılır.
Saç dökülmesinde; lahana üsaresi bir parça tuz ilave edilerek saçlara sürülürse dökülmesini önler.
Dalak büyümesinde; sirke ile lahana yenir.
Bel ağrısında; lahananın sapını ve köklerini yakınız, elde edilen külleri sığırın taze iç yağı ile lapa yapılıp bele bağlax nır.
Şeker hastalığı; lahana üsaresine hafif tuz karıştırınız, sabah kahvaltısından önce, birer bardak içiniz.
Kan temizleyici olarak; lahana yeyiniz.
Zehirlenmede; lahana üsaresi içilmeli.
Müzmin yaralarda: Birer adet lahana yaprağı konulmalı.
Egzama; sıcak lahana üsaresi ile 1-2 ay pansuman yapılır.
Kangren; lahana lapası uygulayınız.
Sirozda; Her gün 2 bardak lahana üsaresi içilmeli.
Asabî hastalıklarda: Her gün 2 bardak lahana üsaresi ıçilmelidir.
İshalde; lahana üsaresi içilmelidir.
Prostatta; lahana lapa biçiminde göbeğin alt kısmına tatbik edilmeli ve sabah-akşam uygulanmalı.
Halsizlikte; her gün 2 bardak lahana üsaresi içilir.
Romatizmada: Ağrıyan yere lahana lapası koyarak bir yün kumaşla sarınız, her gün bunu üç defa tekrarlayınız.
Zonada; lahana lapası tatbik ediniz, her gün dört defa tatbik ediniz.
Migrende: Başın ağrıyan kısmına üç adet lahana yaprağı sarınız.
Tansiyon yüksekliği: Üç adet lahana yaprağını ensenize tatbik ederek bağlayınız, saatte bir değiştiriniz.
Hazımsızlıkta: Birer adet lahana yaprağı yeyiniz.
Asabî ağrıda: Ağrıyan yere ikişer adet lahana yaprağı koyarak, bağlayınız, dört saatte bir değiştiriniz.
Ülserde: her gün iki bardak lahana üsaresi içiniz.
Lumbagoda: lahana lapa biçiminde uygulanır, dört saatte bir yenilenir ve ağrı geçinceye kadar devam edilir.
Kansızlık: her gün ikişer bardak lahana üsaresi içilir veya salata olarak yenir.
Kolit: yemek aralarında ikişer bardak lahana üsaresi alınması tavsiye ediliyor.
Raşitizmde: günde ikişer bardak üsaresi içilmelidir.
Mafsal ağrısında: İkişer bardak lahana üsaresi içiniz.
Nezlede: her gün ikişer bardak üsaresi içilmelidir.
Tümörde: birer ikişer bardak üsaresini içiniz.
Kaynak:drsaglik.net


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments