Sponsorlu Bağlantılar
Lahananın Faydaları Ve Bilinmesi Gerekenler
4000 yıldan beri ziraati yapılan lahananın faydaları dillere destan olmuştur. Tarih öncesi devirlerde de bu bitki yenir ve onlarca mukaddes sayılırdı. Lahana; kalsiyum, magnezyum, potasyum yönünden zengin olduğu gibi vitamin bakımından da çok zengindir. Memleketimizin de her yöresinde bulunan ve bol miktarda yetiştirilen bu bitkimiz aynı zamanda birçok derdimizin de devasıdır:
Ses kısıklığında; lahanayı çiğneyerek suyunu 4-5 dakika eminiz. Bunu günde 5-6 defa tekrarlayınız.
Mafsal ağrısında; lahanayı çemen ve sirke ile lapa haline getirip ağrıyan yere tatbik ediniz.
Cildin güzelliği için; lahana yeyiniz.
Bağırsak parazitlerinde; 10 gr. lahana tohumunu aç karnına bir bardak acı bakla suyu ile yutunuz.
Mide hazımsızlığında; lahana yeyiniz.
İdrar zorluğunda; sirkeli lahana yenilmesi tavsiye edilmektedir.
Kabızlıkta; lahana yenilmeye devam edilirse kabızlık şikayeti ortadan kalkar.
Sert şişliklerde; lahana arpa unu ile ezilerek lapa biçiminde uygulanır.
Yanıklarda; lahana yumurta akı ile merhem haline getirilerek sürülmelidir. * Gut-Parmak romatizmasında; lahana çemen ve sirke ile lapa haline getirildikten sonra ağrıyan parmaklara konarak bir bez ile sarılmalıdır. _ * Baş rahatsızlıklarında; lahana üsaresi buruna çekilmelidir.
Görme zafiyetinde; Disçorides diyor ki: “Lahana yemek göz zafiyetine karşı faydalıdır.»
Bademcikte; lahana üsaresi sirke ile karıştırılarak gargara yapılmalı.
Sarılıkta; lahana üsaresini üzüm üsaresi ile içiniz.
İktidarsızlıkta; 10 gr. lahana tohumu yutulur.
Baş ağrısında; 10 gr. lahana tohumu yutulur.
Böbrek ve mesane kumunda; lahana üsaresi içilir.
Siyatikte; lahanayı arpa ünu ile lapa biçiminde tatbik ediniz.
Öksürükte; lahana üsaresi içiniz. _
Nefes darlığında; lahana suyunu bal ile şerbet yaparak içiniz.
Sedef hastalığında, egzamada; lahanayı kızıl boya ve sirke ile hamur yaparak sürünüz.
Sarhoşlukta; lahana sarhoşa yedirilirse ayılır.
Saç dökülmesinde; lahana üsaresi bir parça tuz ilave edilerek saçlara sürülürse dökülmesini önler.
Dalak büyümesinde; sirke ile lahana yenir.
Bel ağrısında; lahananın sapını ve köklerini yakınız, elde edilen külleri sığırın taze iç yağı ile lapa yapılıp bele bağlax nır.
Şeker hastalığı; lahana üsaresine hafif tuz karıştırınız, sabah kahvaltısından önce, birer bardak içiniz.
Kan temizleyici olarak; lahana yeyiniz.
Zehirlenmede; lahana üsaresi içilmeli.
Müzmin yaralarda: Birer adet lahana yaprağı konulmalı.
Egzama; sıcak lahana üsaresi ile 1-2 ay pansuman yapılır.
Kangren; lahana lapası uygulayınız.
Sirozda; Her gün 2 bardak lahana üsaresi içilmeli.
Asabî hastalıklarda: Her gün 2 bardak lahana üsaresi ıçilmelidir.
İshalde; lahana üsaresi içilmelidir.
Prostatta; lahana lapa biçiminde göbeğin alt kısmına tatbik edilmeli ve sabah-akşam uygulanmalı.
Halsizlikte; her gün 2 bardak lahana üsaresi içilir.
Romatizmada: Ağrıyan yere lahana lapası koyarak bir yün kumaşla sarınız, her gün bunu üç defa tekrarlayınız.
Zonada; lahana lapası tatbik ediniz, her gün dört defa tatbik ediniz.
Migrende: Başın ağrıyan kısmına üç adet lahana yaprağı sarınız.
Tansiyon yüksekliği: Üç adet lahana yaprağını ensenize tatbik ederek bağlayınız, saatte bir değiştiriniz.
Hazımsızlıkta: Birer adet lahana yaprağı yeyiniz.
Asabî ağrıda: Ağrıyan yere ikişer adet lahana yaprağı koyarak, bağlayınız, dört saatte bir değiştiriniz.
Ülserde: her gün iki bardak lahana üsaresi içiniz.
Lumbagoda: lahana lapa biçiminde uygulanır, dört saatte bir yenilenir ve ağrı geçinceye kadar devam edilir.
Kansızlık: her gün ikişer bardak lahana üsaresi içilir veya salata olarak yenir.
Kolit: yemek aralarında ikişer bardak lahana üsaresi alınması tavsiye ediliyor.
Raşitizmde: günde ikişer bardak üsaresi içilmelidir.
Mafsal ağrısında: İkişer bardak lahana üsaresi içiniz.
Nezlede: her gün ikişer bardak üsaresi içilmelidir.
Tümörde: birer ikişer bardak üsaresini içiniz.
Kaynak:drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments