Sponsorlu Bağlantılar
DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
ÇİKOLATA SOSU:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
40 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
YAPILIŞI
*Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun. Ilımaya bırakın. *Üzerine şekeri koyup karıştırın.
*Sütü de ilave edip,sürekli karıştırarak pişirin.
*Ocaktan indirince yağı, vanilyayı ve dövülmüş damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle çırpın.
*Hafif ıslatılmış tepsiye dökün.
*Çikolata sosunu da pişirip, kaymak tutturmadan, ara sıra karıştırarak soğutun.
Tavuk göğsünün üzerine dökün.
*Dolapta en az 2-3 saat bekletip, çekilmiş fındık serperek servis yapın.
Afiyet şifa olsun 'a tesekkurler.
MALZEMELER:
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 adet damla sakızı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
ÇİKOLATA SOSU:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
40 gr bitter çikolata
1 paket vanilya
YAPILIŞI
*Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun. Ilımaya bırakın. *Üzerine şekeri koyup karıştırın.
*Sütü de ilave edip,sürekli karıştırarak pişirin.
*Ocaktan indirince yağı, vanilyayı ve dövülmüş damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle çırpın.
*Hafif ıslatılmış tepsiye dökün.
*Çikolata sosunu da pişirip, kaymak tutturmadan, ara sıra karıştırarak soğutun.
Tavuk göğsünün üzerine dökün.
*Dolapta en az 2-3 saat bekletip, çekilmiş fındık serperek servis yapın.
Afiyet şifa olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments