Tandır Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Ekim 2018 Çarşamba

Tandır Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tandır Böreği
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
4 su bardağı un
1cay kasigi toz maya
1 su bardağı su 
1 çay kaşığı tuz 
1tatli kasigi seker

İÇ HARCI İÇİN:
Beyaz peynir




Yarım demet maydanoz 
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
250 gram tereyağı 
4 yemek kaşığı tahin 
ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta 
Çörek otu 
Susam

Hamuru için un, tuz, maya ve ılık su karıştırılarak yoğurulur. Yoğurulan hamur 3 parçaya bölünür.hamur mayalanmiycak Her beze ince açılır. Tereyağı eritilir, içine tahin katılarak karıştırılır. Bu karışım açılan hamurun üzerine sürülür. Bıçak yardımıyla ortasından bir yuvarlak kesilir. Kenarlarından da 8 parça kesilir. Ortaya çıkan 9 parça üst üste konur. Ardından kenarlarından büzülerek bir tabağa alınır. Açılırken yağlarının fışkırmaması için hamur buzdolabına konularak bekletilir. Bu sırada diğer iki hamur da açılıp onlara da aynı işlem uygulanarak buzdolabına konur. Tüm hamurlar bitince buzdolabına koyulan ilk hamur alınarak açılır. Fırın tepsisi tereyağıyla yağlanır. Açılan ilk hamur tepsiye yayılır. Üzerine peynirli icin yarısı konur. Diğer hamur da açılarak üzerine kapanır. Harcın kalan yarısı da bu kata yayılır. Son hamur da açılarak böreğin son katı olarak üstüne konur. Üzerine yumurta sürülür. Çörek otu ve susam da serpilerek 170 dereceye ayarlanan fırında üzeri kızarana pişirilir.ozlem_sbh'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments