Agzı açık urfaya özgü bir börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Kasım 2018 Pazartesi

Agzı açık urfaya özgü bir börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Agzı açık urfaya özgü bir börek
Tarifi nurselin mutfagından aldim
Malzemeler Hamuru icin;
1bucuk çay bardagı yogurt
1 çay bardagı sıvı yağ
1 yemek kaşıgi tuz
2 bardak ılık su
5 bardak un
İci icin
1 tane kabartma tozu
500 gram kıyma 
1 baş sogan 
1 yemek kaşigi kara biber
1 tatlı kaşıgı dolma baharatı yoksada olur ben koydum çok yakiştı
1 tatlı kaşigi pul biber
2 yemek kaşıgı un
1 yumurta
Yapılışı;
Önce kiymayi bir baş rendelenmiş soganı, unu yumurta, baharatlari bir kaba alin güzel bir kariştirin. Biraz yogurun.
Hamuru icin su, yogurt, yağ, kabartma tozu bir kaba alinir. Unu kontrollu ekleyerek yogurun.
Sıkı bir hamur elde edin. Merrdaneyle açın. Yogurt kasesiyle kesin. Hazirladigimiz kıymalı harctan içine kasikla koyun. Kenarlari katlayarak büzün.
Kızgın yağda kısik ateşte kızartın. Ateşi kısık tutun. Cabuk kızariyolar, yanmasinlar.
Bukadar afiyet olsunbenim_mutfagimm'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments