Sponsorlu Bağlantılar
Haşhaşlı Açma
Bildiğiniz herzaman paylaştığım klasik mayalı hamur hazırlayıp 8 bezeye bölüyoruz...4tane bezeye tabak büyüklüğünde açıp aralarına haşhaşlı ezmeden (250gezmeye 1çay bardağı sıvı yağ ile karıştırıyoruz)sürüp üst üste yerleştirip elimizle açabildiğimiz kadar genişletip iki parmak genişliğinde şeritler kesiyoruz...şeritleri kıvırıp dolayıp tepsiye diziyoruz...kalan 4bezeyide aynı şekilde hazırlıyoruz...üzerine yumurta sarısı sürüp 1saat kadar tepside mayalandırıp 180derece fırında pişiriyoruz... Hamur için:
1su bardağı süt
1su bardağı su
1su bardağı sıvıyağ
1yaş maya(42g)
2yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
2yumurta (akı içine sarısı üzerine)
Yeterince un
Karıştırma kabın içerisine su ve süt ılık olarak alıp maya ve şekeride katıp 15dakika kadar bekletip diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz... 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments