Sponsorlu Bağlantılar
İki Renkli İrmik Tatlısı
26 cm kelepçeli kek kalıbı
2adet yulaflı bisküvi
Kakaolu kısmı için;
1 sb şeker
9 yk irmik
3 yk kako
4 sb süt
1 yk tereyağ
1 adet vanilya
Sade kısmı için
1 sb şeker
9 yk irmik
4 sb süt
1 yk tereyağ
1 adet vanilya
Üstü için; Yarım paket krema, bitter ve sütlü çikolata
Yapılışı
Kek kalıbımızı streçle kaplıyalım.
İlk önce tatlımızın sade kısmı için tereyağ ve vanilya hariç bütün malzemeleri sürekli karıştırarak pişiriyoruz.İrmik tatlımız pişince tereyağ ve vanilyalı ekleyip karıştırıp kalıbımıza döküyoruz. 1 adet yulaflı bisküvi rondodan geçirip irmik tatlımızın üzerine yayıyoruz. Sonrasında tatlımızın kakaolu kısmını pişirip bisküvimüzün üzerine döküyoruz.En üstünede bisküvileri rondodan geçirmeden diziniz.Tatlımız soğuduktan sonra ağız kısmını streçleyip buzdolabına kaldırınız.Bir gece bekledikten sonra ertesi gün tabağa ters çevirerek alınız.Üzerine yarım paket sıvı kremayı hafif ısıtıp içerisine bitter ve sütlü çikolata doğrayıp karıştırarak çikolatayı erittikten sonra pastanın üzerine dökünüz.Çikolata fındıktan sonra tatlımız servise hazır. Afiyet olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments