Sponsorlu Bağlantılar
Minik Çok Kolay Köstebek Pastalar
Malzemeler
3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sulu yoğurt
25 gr. kakao
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 silme su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3-4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Arası için
Muz ve portakal
Köstebek pastanın Yapılışı
Şeker ve yumurtayı 3 dakika kadar mikserle çırpın
Yoğurt ve yağı ekleyip karıştırın.
Kalan malzemeleri de ekleyip hafifçe çırpın.
Büyük boy fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve kekin daha kolay çıkması için kağıtın üzerini yağlayın.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında keki 10 dakika kadar pişirin.
Kek pişerken kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra yağını ekleyip çırpın.
Fırından çıkardığınız keki ılıdıktan sonra kesme kalıplarının büyüğü veya ince ağızlı bir bardakla yuvarlak olarak kesin. Eğer kalıp veya uygun bardağınız yoksa kare olarak kesin.
Kestiğiniz parçaları bir tepsiye dizin. Üzerlerine birer yemek kaşığı süt döküp ıslatın.
Kenarlarda kalan parçaları mutfak robotundan geçirip parçalayın.
Yuvarlak kek parçalarının üzerine doğranmış muz ve portakal dilimlerini dizin.
Üzerlerini krema ile kaplayın. Ufaltılmış kek parçalarına pastacıkları bulayın. Bu işlem için beklemeyin. Krema hafif kurur gibi olursa üzerine yapışmıyor.
2 saat kadar dinlenen pastalar servise hazır. Afiyet şifa olsun. Şükrünüz bol olsun.
cahidesultan.net'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments