Sponsorlu Bağlantılar
TAVADA PORTAKALLI REVANİ
2 tane yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ ( 110 gram)
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı un (bardak ölçüsü (200ml)
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayalım soğusun şeker ve suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar ara ara karıştırıyoruz kaynadıktan sonra on dakika daha kaynatıp limon suyunu ilave edip iki dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın 🍊daha sonra sıvı yağ ,yoğurt, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ilave edin🍊 irmik, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin mikserin ayarını düşürüp karıştırın 🍊Yağlanmış unlanmış kapaklı tencere veya tavaya döküp tavayı zemine hafifçe vurarak hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın 🍊Kapağın üzerinde hava deliği varsa peçete yardımıyla kapatın🍊Alüminyum folyoyu 4. Kat olacak şekilde katlayıp orta göz ocağın üzerine koyun tencereyi alüminyum folyonun üzerine koyup en kısık ayarda pişirin🍊 yarım saat sonra açıp kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini kontrol edin kürdan kuruysa altını kapatın (üzeri kızarsın diye beklemeyin çünkü üzeri kızarmıyor) tavada 5 dakika kadar bekletip bir servis tabağına ters çevirip çıkarın şerbeti kekin üzerine dökün şerbeti çekip soğuyunca servis yapabilirsiniz 😋Afiyet olsun :))'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments