Baklava Yufkasından Kol Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

17 Şubat 2019 Pazar

Baklava Yufkasından Kol Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





BAKLAVA YUFKASINDAN ÇITIR KOL BÖREĞİ 🔸
Malzemeler
🌿 1 paket baklava yufkası
🌿 1 çay bardağı süt 🌿 1 çay bardağı su
🌿 1 çay bardağı sıvı yağ
🌿 1 yumurta sarısı 🌿 Harç olarak soğan ile birlikte kıyma kavurabilirsiniz. Ben yarısını kıymalı, yarısını peynirli yaptım. 
Hazırlanışı
• Sosu için 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı suyu karıştırın. Baklavalık yufkanın ilk 3 katına bu karışımdan fırçayla sürün, 4. yufkaya sürmeyin. Yufkanın uzun tarafına yanlamasına ve kenarlarda 2 parmak boşluk kalacak şekilde dilediğiniz harçtan koyun. Ben yarısını kıymalı, yarısını peynirli yaptım. Ardından iki kenarını içe doğru kıvırıp böreği rulo yapın ve yaptığınız ruloyu ortaya ikiye katlayıp tepsiye alın. • Her bir börek toplamda 4 yufkadan oluşacak, yalnızca 3 yufkaya sos sürülecek. • Dilerseniz börekleri hazırlayıp buzluğa atabilir servis edeceğinizde çıkarıp pişirebilirsiniz, sıcak sıcak daha güzel oluyor. • Son olarak kalan sosa 1 yumurtanın sarısını ekleyip böreklerin üstlerine sürün ve 180 derecede, alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. 
Muhakkak deneyin, pişman olmazsınızpukumutfakta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments