Sponsorlu Bağlantılar
Hamsi Buğulama
1 kilo hamsi
1 iri domates
2 orta boy kuru soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Limon suyu
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Öncelikle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine Çekeceği için lezzeti artacak.
O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
Borcamimizin tabanına önce 1. dilimledigimiz soğanımızı dizelim sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2. soğanımızı dizelim tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyaği, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstü açık bir şekilde yarım saat pişirelim.👍'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments