Sponsorlu Bağlantılar
Havuçlu Şambali
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı havuç rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1.5 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Havuçlu şam balı nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri çırpın
Havuç rendesi,ve sıvıyağı koyup karıştırın
irmik,ceviz un kabartma tozunu en son ekleyip çırpın (Koyu kek hamuru kıvamında olmalı.Havuçlar suluysa pişerken suyunu verir, hamuru cıvıtabilir. Havuç kuru bir yapıya sahipse un ölçüsünü azaltın.)
Yağlanmış büyük boy yuvarla borcam tepsiye dökün
175 derecelik ısıda üzeri kızarana kadar pişirin
Şerbetini normal kıvamda hazırlayıp tatlı soğukken sıcak olarak dökün.
CAHİDE’NİN NOTU: Değerli kardeşlerim, ben diğer tariflerde olduğu gibi bu tarifi yaparkende ölçüleri yazdım. Bazıları tarifi tutturdu, bazıları katı oldu dedi. Un ölçüleri, havucun cinsi veya yumurtanın büyüklüğü bile un ölçüsünü etkiler. Bu yüzden unu azar azar ilave edin. Kek hamurundan biraz katı bir hamur olmalı.cahidesultan.net‘e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments