Sponsorlu Bağlantılar
Limonlu Pamuk Kek
Kek için kullandığım bardak:170 ml
4 adet iri yumurta (L)
1,5 bardak şeker
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
Yarım adet iri limonun suyu
Yarım adet iri limonun rendesi (ince tarafıyla)
2,5 bardaktan az fazla un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Glazür için;
Kullandığım bardak: 200 ml
1 bardak pudra şekeri
6-7 yemek kaşığı kadar su /kontrollü ekleyin
Hazırlanışı;
Yumurta,şeker,vanilya ve (ince rende) limon kabuğu mikserle beyaz kabarık bir krema görüntüsü alıncaya kadar çırpılır.
Yoğurt,yağ,limon suyu eklenip tekrar çırpılır.En son un ve kabartma tozu ilave edilerek homojen olana kadar çırpılır.
Hamur yağlanıp ,unlanmış uygun bir kek kalıbına boşaltılır.Önden ısıtılmış 175 derece alt/üst fansız ayar fırında 45 dakika kontrollü olarak pişirilir.
Kek pişerken uygun bir kaba pudra şekeri alınır.Üzerine kaşık kaşık su ilave edilip, bir yandan iyi bir şekilde çırpılır.Kalıptan çıkarılan kek soğumaya bırakılır.Soğuduğunda üzerine glazür gezdirilir.Glazür donduğunda servis edilmeye hazırdır.Ertesi güne bile yumuşacık kalabilen mükemmel aromalı bir kek!
Afiyet olsun. 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments