Sponsorlu Bağlantılar
Çatlamayan Kalburabastı
TARIFI:
125 gr yumusatilmis tereyagi ,1 cay bardagi siviyag ,1 cay bardagi yogurt , 6 yemek kasigi irmik ,1,5 cay kasigi karbonat ,1 yumurta ,yaklasik 3,5 -4 su bardagi un (kontrollu koyun ..
ICI ICIN : iri dovulmus ceviz veya findik
SERBETI ICIN :
3 su bardagi seker ,3,5 su bardagi su ,bir kac damla limon suyu .. kaynadiktan sonra 15-20 dakika daha pisirin...Once un haric tum malzemeyi iyice karistirin purussuz olana kadar ...unuda ilave edin yumusak ele yapismayan bir hamur elde edin ..ceviz buyuklugunde parcalar kopartin yuvarlaklayin ve tarak seklinde kalibin uzerinde biraz bastirin icine ic koyun ve iki kenardan kapatin ters cevirip tepsiye dizin ..(videoda nasil bu sekil verdigimi gosterecegim).. onceden isitilmis firinda 180 derecede iyice kizarana kadar pisirilir .Tatli soguk serbetin ilk sicakligi ciktimi bulusturulur ..(ben tatlilari yapiyorum kapali kutularda uzun sure sakliyorum misafirim gelecegindede serbet hazirlayip dokuyorum kolaylik oluyor.. ) 'ne tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments