Sponsorlu Bağlantılar
Damla Tatlısı
↔Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı siviyag
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım pk kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
3- 3 buçuk su bardağı kadar un
↔Bulamak için Irmik
Üzerine yerleştirmek için Fındık veya badem ↔Şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardagi şeker
4-5 damla limon
↔Hazırlanışı
Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıp kaynatıyiruz.Altini kapatmadan önce 5 6 damla limon ekliyoruz.
Diğer tarafta un kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz .Elimizle güzelce karıştırıyoruz .Üzerine unumuzu kabartma tozumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un az geldiyse biraz daha un ilave edebilirsiniz hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp masa üzerinde elimizle yuvarlıyoruz daha sonra iki ucunu birleştiriyoruz ve irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz.ortalarina fındık veya badem yerleştiriyoruz.Bütün hamurlarımıza aynı işlemi uyguluyoruz .Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra derin borcamın içine alıyoruz .Üzerine ilk sıcaklığı çıkan serbetimizi kaşık yardımıyla döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.Üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz.
↔NOT: Bu olculerden iki tepsi çıkıyor.Şerbet ölçüsude iki tepsiye tam geliyor 'na tesekkurler.
↔Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı siviyag
Yarım su bardağı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım pk kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
3- 3 buçuk su bardağı kadar un
↔Bulamak için Irmik
Üzerine yerleştirmek için Fındık veya badem ↔Şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardagi şeker
4-5 damla limon
↔Hazırlanışı
Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıp kaynatıyiruz.Altini kapatmadan önce 5 6 damla limon ekliyoruz.
Diğer tarafta un kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz .Elimizle güzelce karıştırıyoruz .Üzerine unumuzu kabartma tozumuzu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un az geldiyse biraz daha un ilave edebilirsiniz hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp masa üzerinde elimizle yuvarlıyoruz daha sonra iki ucunu birleştiriyoruz ve irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz.ortalarina fındık veya badem yerleştiriyoruz.Bütün hamurlarımıza aynı işlemi uyguluyoruz .Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra derin borcamın içine alıyoruz .Üzerine ilk sıcaklığı çıkan serbetimizi kaşık yardımıyla döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.Üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz.
↔NOT: Bu olculerden iki tepsi çıkıyor.Şerbet ölçüsude iki tepsiye tam geliyor 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments