Damla Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Mart 2019 Cuma

Damla Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Damla Tatlısı
↔Malzemeler 
125 gr margarin veya tereyağ 
1 çay bardağı siviyag 
Yarım su bardağı şeker 
2 yemek kaşığı yoğurt 
1 yumurta 
Yarım pk kabartma tozu 
1 çay bardağı irmik 
3- 3 buçuk su bardağı kadar un
↔Bulamak için Irmik 
Üzerine yerleştirmek için Fındık veya badem ↔Şerbeti için 




4 su bardağı su
3 su bardagi şeker 
4-5 damla limon
↔Hazırlanışı
Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu tenceremize alıp kaynatıyiruz.Altini kapatmadan önce 5 6  damla limon ekliyoruz.
Diğer tarafta un kabartma tozu hariç bütün malzemelerimizi hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz .Elimizle güzelce karıştırıyoruz .Üzerine unumuzu kabartma tozumuzu  ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz eğer un az geldiyse biraz daha un ilave edebilirsiniz hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp masa üzerinde elimizle yuvarlıyoruz daha sonra iki ucunu birleştiriyoruz  ve irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye aralıklı bir şekilde diziyoruz.ortalarina fındık veya badem  yerleştiriyoruz.Bütün hamurlarımıza aynı işlemi uyguluyoruz .Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 35 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra derin borcamın içine alıyoruz .Üzerine ilk sıcaklığı çıkan serbetimizi kaşık yardımıyla döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.Üzerine Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz.
↔NOT: Bu olculerden iki tepsi çıkıyor.Şerbet ölçüsude iki tepsiye tam geliyorhilalin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments