Ev Usulü Kalburabastı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Mart 2019 Cuma

Ev Usulü Kalburabastı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar






Ev Usulü Kalburabastı
Malzemeler
125 gr margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı irmik
1 tane yumurta
Yarım cay kaşığı tuz
1pk kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı kadar un
1 su bardağı ceviz
🌸Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
🌸Hazırlanışı
Oncelikle serbeti için tencereye suyu ve şekeri kaynamaya bırakalım kaynadiktan sonra limon suyunu ilave edip kıvamına gelince soğumaya bırakalım.hamuru yoguracagimizz kabimza tereyağını ısvı yağı, yoğurdu ve yumurtayı koyup iyice karıştırıyoruz uzerine irmiği ve kabartma tozunu ve vanilyayi ilave edip karıştırıyoruz daha sonra azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarliyoruz.Hamuru rendenin ince tarafına koyup üzerine elimizle bastırarak açiyiruz.Hamurun ortasına ceviz koyup daha sonra iki yandan kapatalım ve tepsiye aralıklı olarak diziyoruz.Önceden ısıtılmış 190° fırında guzelce kızarana kadar pişiriyoruz.Firindan çikan sıcak tatlımızın üzerine soğuk şerbeti gezdirerek döküyoruz şerbetini çektikten sonra süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun 🤗🤗 .hilalin_mutfagi_'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments