Hurma Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Mart 2019 Perşembe

Hurma Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar








HURMA TATLISI

Yarım paket baklavalık yufka 
Arasi için 
Ceviz 
Üzeri için
150 grm tereyağı 
Şerbeti için 
3 su bardağı şeker 
4 su bardağı su 
5.6 damla limon 
Tencereye su ve şeker konur ağzı kapalı şekilde fokurdadiktan sonra on dk normal ateşte kaymatılır ocak kapatılınca limon ilave edilir 
Yapılışı Bir tane yufkayı uzunlamasına üçe kesip ceviz serpiştirelim. Yelpaze şekilinde uzunlamasina katlayalım 





kenarlarını içe büküp yaprak şeklinde saralım birleşme noktası alta gelecek şekilde tepsiye dizelim yufkalar bitene kadar bu işlem devam eder. Üzerine tereyağı eritip üzerine gezdirelim ve 180 derecelik firinda kizarana kadar pişirilir. Tatlı hafif ılık serbet soğuk şekilde birleştirilir. Kesinlikle sıcak veya kaynar birlestirmeyin yufka çok ince olduğundan yumuşacık olur çıtır çıtır olasını isteniyorsa ılık şekilde birleştirilir.sibelin_mutfagi_68'e tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments