Sponsorlu Bağlantılar
Karagöz Tatlısı
TARIFI:1 yumurta ,1 su bardagi siviyag,1su bardagi yogurt,1 cay bardagi pudra sekeri,1 paket kabartma tozu,1 su bardagi findik,2-3 kasik kakao alabildigi kadar un...
Un ,kabartma tozu haric butun malzeme karistirilir un kabartma eklenir yumusak bir hamur elde edilir hamurun yarisindan azina kakao.eklenir... oncelikle beyaz hamurdan mandaline buyuklugunde beze alinir biraz unlu zeminde acilir uzerine findik serpilir diger taraftan kakaolu hamurdan uzun rulo yapilir beyaz hamurun bas tarafina konulur ve rulo yapilir yani kakaolu hamur icinde kalicak sonra cok kalin olmayacak sekilde kesilir...onceden isitilmis firinda 175 derecede pisirilir...
SERBET: 3 su bardagi su,3 su bardagi seker 3-4damla limon suyu...kaynadiktan sonra 7 -8 dakika kaynatilir ...serbet soguk tatlilar sicak sekilde serbetlenir.... 'ne tesekkurler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments