Sponsorlu Bağlantılar
Bülbül Konagi Tatlisi
250 gr tereyagi
1 yumurta
Yarim cay bardagi irmik
2 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kasigi sirke
Yarim cay bardagi siviyag
Aldigi kadar un (4,5 su bardagi kadar)
Ayrica:
1 yumurta (beyazi hamurlarin arasina sarisi üzerine)
1 kase ceviz
Serbeti icin:
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:Serbet 20 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya burakilir.
Öncelikle firin 180 derecede isitilmaya baslanir.
Karistirma kabina un haric tüm malzeme alinir un yavas yavas eklenerek kulak memesi yumusukliginda hamur yogrulur.Hamur tezgaha alinir ve oklavayla acilir cay bardagi ile kesilir ortasi icin kapak kullanabilirsiniz (veya resimde görülen kaliplarla yapabilirsiniz)tepsiye dizilir üzerine yumurta aki sürülür sonra ortasi delikli kismi konur,tüm hamur bu sekilde yapildiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürülür ortalarina yarim ceviz yerlestirilir ve önceden isitilmis firina verilir burada alti üstü güzel kizarana dek pisirilir cikinca bir dakika beklenip soguk serbeti üzerine gezdirilir ve bir kenara alinir.Tamamen soguyup serbetini cekince üzeri hindistan cevizi ve antep fistigi tozu ile süslenip servis yapilir.'a tesekkurler.
250 gr tereyagi
1 yumurta
Yarim cay bardagi irmik
2 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kasigi sirke
Yarim cay bardagi siviyag
Aldigi kadar un (4,5 su bardagi kadar)
Ayrica:
1 yumurta (beyazi hamurlarin arasina sarisi üzerine)
1 kase ceviz
Serbeti icin:
4 su bardagi seker
4 su bardagi su
Yarim limon
Yapilisi:Serbet 20 dakika orta ateste kaynatilip sogumaya burakilir.
Öncelikle firin 180 derecede isitilmaya baslanir.
Karistirma kabina un haric tüm malzeme alinir un yavas yavas eklenerek kulak memesi yumusukliginda hamur yogrulur.Hamur tezgaha alinir ve oklavayla acilir cay bardagi ile kesilir ortasi icin kapak kullanabilirsiniz (veya resimde görülen kaliplarla yapabilirsiniz)tepsiye dizilir üzerine yumurta aki sürülür sonra ortasi delikli kismi konur,tüm hamur bu sekilde yapildiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürülür ortalarina yarim ceviz yerlestirilir ve önceden isitilmis firina verilir burada alti üstü güzel kizarana dek pisirilir cikinca bir dakika beklenip soguk serbeti üzerine gezdirilir ve bir kenara alinir.Tamamen soguyup serbetini cekince üzeri hindistan cevizi ve antep fistigi tozu ile süslenip servis yapilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments