Sponsorlu Bağlantılar
PİRİNÇLİ ISPANAK KÖKÜ YEMEĞİ
Malzemeler
1 kg ıspanağın kökleri (Yapraklarını ayırıp sadece köklerini kullanacağız)
1 orta boy soğan
200 gr kıyma
1 orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince su, tuz
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağıyla beraber soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. İnce doğranmış havucu ekleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın.
Ispanak köklerini, pirinci ve nohutu ekleyip karıştırın. Malzemelerin üzerine 1 parmak kadar çıkacak kadar sıcak su ve tuzu ekleyin.
Ispanak kökleri yumuşayana kadar pişirin.
Üzerine tercihe göre karabiber serperek servis edin.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
Malzemeler
1 kg ıspanağın kökleri (Yapraklarını ayırıp sadece köklerini kullanacağız)
1 orta boy soğan
200 gr kıyma
1 orta boy havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince su, tuz
Hazırlanışı
Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağıyla beraber soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. İnce doğranmış havucu ekleyin. Salçayı da ekleyip karıştırın.
Ispanak köklerini, pirinci ve nohutu ekleyip karıştırın. Malzemelerin üzerine 1 parmak kadar çıkacak kadar sıcak su ve tuzu ekleyin.
Ispanak kökleri yumuşayana kadar pişirin.
Üzerine tercihe göre karabiber serperek servis edin.
Afiyet şifa olsun. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments